عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اعتقاد دارد ارائه حمایت مادی و معنوی، امکانات رفاهی و ایجاد فضای فعالیت مدرن علمی سبب ماندگار شدن نخبگان در کشورشان میشود.
حبیباله دهمرده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به اینکه اعداد و ارقام اعلام شده در برخی رسانهها در خصوص فرار مغزها ریشه منطقی و علمی ندارد، گفت: چنین حرفهای غیرکارشناسی و به عبارتی درشت نمایی است.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این روزها دیگر عبارت فرار مغزها معنا ندارد، اظهار کرد: نخبگان همه کشورها به منظور ادامه تحصیل اقدام به مهاجرت میکنند از این رو تعامل علمی در دنیا برقرار است لذا دیگر نمیتوان صرفا از عنوان فرار مغزها استفاده کرد.
وی ضمن تقدیر از عملکرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور فعالیت خوب به منظور جذب نخبگان، ادامه داد: امروزه کشورمان نسبت به سایر کشورها در رتبه بالای دهم قرار دارد در حالی که بسیاری از کشورها جلوتر از ایران قرار دارند؛ باید یادآور شد که این رقم در گذشته تک رقمی بود اما امروزه بهبود یافته است.
این نماینده مردم در مجلس دهم یکی از دلایل مهاجرت نخبگان علمی به سایر کشورها را پیشرفته بودن تجهیزات و فراهم بودن امکانات دانست و عنوان کرد: این تفکر باید برای همه افراد تبیین شود که تجهیزات، امکانات و فضای فعالیت مانند آب برای ماهی است لذا با فراهم کردن این شرایط، زمینه تحقیق و پژوهش برای نخبگان بوجود میآید و آنها را ماندگار میکند.
دهمرده با بیان اینکه حمایت مادی و معنوی و ارائه امکانات رفاهی سبب ماندگار شدن نخبگان میشود، افزود: در برخی از مولفههای مذکور با مشکل و کمبود مواجه هستیم اما با توجه به فراهم کردن حداقلها، شرایط نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نخبگان به کشوری مهاجرت میکنند که بتوانند از ظرفیتشان استفاده کنند، خاطرنشان کرد: بر این اساس باید تلاش شود زمینه تعامل علمی با نخبگان خارج از کشور بوجود بیاید تا در صورتی که فرد علاقهای برای بازگشت به میهن نداشت بتوان از دانش و علم آن بهره برد؛ به عنوان مثال در کشور چین مهاجرت نخبگان زیاد رخ میدهد اما این کشور با فراهم کردن شرایط از تجربهای که نخبگاناش در کشورهای دیگر بدست آوردهاند استفاده کرده و فضای علمی با کیفیتتری را در کشورش بوجود میآورد./