بسمه تعالی
سپاهیان اسلام و ولایت با حمله موشکی خود به مواضع گروهک تکفیری داعش در سوریه، قدرت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به رخ جهانیان کشیدند و با حرکتی مقتدرانه و به موقع پاسخی مناسب، محکم و دندان شکن به بزدلان داعشی و اربابان جهانی شان دادند. این اقدام به جا و مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در پاسخ به ترقه بازی بزدلانه گروهک تکفیری داعش (طبق فرمایش مقام معظم رهبری) صورت گرفت باعث شادی قلب آزادی خواهان بشریت و ناامیدی دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گردید. اینجانب به نوبه خود از فرزندان غیور ملت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکر و قدردانی نموده و از درگاه خداوند منان برای این عزیزان توفیق روزافزون خواستارم.
ومن الله التوفیق
حبیب اله دهمرده
نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی
29 خرداد 96
@dr_dahmardeh
طی سالهای اخیر با کم و زیاد شدن آب هیرمند از طرف افغانستان، خسارتهای زیادی به کشاورزی و دامپروری سیستان و بلوچستان وارد شده است. حالا نیز خبرهایی در خصوص سدسازی افغانها بر روی رودخانه هیرمند منتشر شده است که اگر این اتفاق رخ دهد، سیستان و بلوچستان را به مرز نابودی میکشاند. اتفاقی که به گفته نمایندگان مجلس، کشور ترکیه نیز پشت آن است. در حال حاضر بیتوجهیهای مسئولان نسبت به مطالبه حق آبه ایران طی سالهای اخیر و بدعهدیهای مکرر افغانها، سیستانیها را به جایی رسانده که اگر مسئولان به این موضوع به صورت فوری رسیدگی نکنند ، خالی از سکنه و متروک شدن پهناورترین استان کشور دور از انتظار نیست. چرا که با احداث سد کجکی بر روی هیرمند دیگر منابع آبی برای اشتغال و زندگی در این منطقه وجود ندارد.
درحالی سیستان و بلوچستانیها در این روزهای گرم سال با بیآبی دست و پنجه نرم میکنند که به گفته کارشناسان علاوه بر معضل رودخانه هیرمند که افغانها حق آبه ایران را تامین نمیکنند، مسئولان نیز برای مدیریت منابع آبی موجود برنامهای ندارند و نتیجه آن همین بیآبی مکرر استان میشود. معضلی که به گفته نمایندگان مجلس به افزایش شمار مهاجران و معضل حاشیهنشینی میانجامد.
دولتمردان توجهی به درد بیآبی ندارند
درحالی معضل بیآبی در سیستان و بلوچستان طی دو دهه اخیر با افزایش گرما و شدت خشکسالی افزایش یافته است که دولتمردان نیز برای رفع این معضل برنامهای ندارند. در این راستا نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار «جوان» میگوید:« معضل بیآبی در سیستان و بلوچستان به 2 بخش جداگانه عدم تامین حق آبه ایران از سوی افغانستان و عدم مدیریت منابع آبی موجود در داخل بر میگردد.»
حبیب دهمرده با اشاره به اینکه طی دو دهه اخیر که کمبود آب در این استان شدت یافته است میافزاید:« متاسفانه در این مدت زمان سیستان و بلوچستانیهای با بدعهدی افغانها نسبت به پرداخت حقآبه ایران مواجه شدهاند و تنها در 2 ماه از سال آب رودخانه هیرمند به سمت ایران سرریز و هامون پرآب می شود. بنابراین در غیر از این ایام هامون خشک است و قطرهای آب در آن یافت نمیشود.»
محل ذخیره منابع آبی در حال نابودی
با اینکه ورود منابع آبی به استان از اهمیت بالایی برخوردار است، اما نبود برنامه ریزی برای مدیریت منابع آبی نیز درد دیگری است که مسئولان دولتی برای مردم سیستان و بلوچستان با اهمالکاری هایشان به همراه آوردهاند. به طوری که نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ورود سالانه 820 میلیون متر مکعب آب از طریق رودخانه هیرمند به ایران میگوید:« این منابع آبی در گودالهایی به نام «چاه نیمه» ذخیره میشود که به طور طبیعی ایجاد شدهاند و آب شرب تمام شهرستانهای استان را در طول سال تامین میکنند.»
دهمرده ادامه میدهد:« علیرغم اهمیت بسیار این گودالها، اما اهمالکاری مسئولان طی ادوار گذشته، این محلهای ذخیره منابع آبی را مورد تهدید قرار داده است که درصورت پر شدن آنها سیستان و بلوچستان همین مقدار اندک منابع آبی را هم ندارد. به طور کلی، عدم برنامه ریزی برای حفاظت از آنها، منجر به افزایش تبخیر منابع آبی، رسوبگذاری گودالها و به دنبال آن پر شدن چاه نیمهها شده است.»
وی، میافزاید:« طبق گزارش وزارت نیرو، سالانه حدود 300 میلیون متر مکعب آب از همین گودال ها تبخیر میشود. این رقم یعنی به اندازه نیاز 10 ساله زاهدان به آب شرب است که تبخیر میشود. در حال حاضر آبی که از زابل به زاهدان منتقل میشود حدود 25 میلیون متر مکعب آب در طول سال است. بنابراین در هر تابستان نزدیک به 10 سال مصرف آب زاهدان یک جاه در اثر بی توجهی مسئولان تبخیر می شود. علاوه بر این ادامه رسوب گذاری هم سبب این می شود که چاه نیمه ها و محل ذخیره آب ما پر شوند که اگر پر شوند گزینه دیگری برای ذخیره آب در استان نداریم.»
مردم زیر آفتاب داغ در انتظار تانکر آب
البته همانطور که قبل تر نیز گفته شد، معضلات این استان به همین جا هم ختم نمیشود و مسئله دیگری که دهمرده نماینده مردم زابل از آن انتقاد میکند، عدم برنامه ریزی مسئولان برای تعویض خطوط انتقال آب است که بیش از 30 درصد آن ها فرسوده هستند.
همچنین با توجه به اینکه اغلب شمال سیستان و بلوچستان از انشعابات آب بهرهمند هستند، اما باز هم به دلیل افت فشار و قطعی مکرر آب، باز هم باید آب رسانی با تانکر در آنها انجام شود که نارضایتی شدید مردم را به همراه دارد.
البته شرایط در شمال استان به مراتب بهتر است. به طوری که جنوب استان در شهرستان سرباز بیش از 700 روستا حتی از انشعاب آب هم برخوردار نیستند و مردم این مناطق باید هر روز زمان زیادی را در انتظار تانکرهای آب زیر آفتاب داغ بگذرانند. تانکرهایی که به گفته مسئولان معلوم نیست در طول مسیر گرفتار چه حادثههایی شوند و به مقصد برسند یا نه! البته همین تعداد روستا در یک شهرستان هم گواه وجود هزاران روستای بیآب در استان است. چرا که جمعیت این شهرستان به حدود 200 هزار نفر میرسد و تنها گویای بخش کوچکی از درد جمعیت 2 میلیون و 800 هزار نفری استان است که با کمبود آب دست و پنجه نرم میکنند.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی
گفت: استان سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ بیکاری در کشور را دارد و همین نبود
اشتغال برای مردم حلقه مفقوده آبادانی استان
است.
حبیبالله دهمرده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان
اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان بالاترین نرخ بیکاری در کشور را دارد و همین
نبود اشتغال برای مردم حلقه مفقوده آبادانی استان است.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: خواسته ما از دولت این است که اشتغال، امنیت، رفاه و آسایش را برای مردم منطقه سیستان و بلوچستان ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: اگر زیر ساختها انجام شود اشتغال به وجود میآید و اگر مرز باز شود وضعیت اشتغال مردم منطقه تا حدودی خوب خواهد شد.
دهمرده افزود: در تمامی شهرهای استان ما از جمله زابل، زاهدان، چابهار، دیگر شهرها بیمارستان، مدرسه سالن ورزشی، صدها امکانات رفاهی و آموزشی دیگر است که باید ساخته شود که باعث ایجاد رونق و اشتغال در منطقه خواهد شد اما تاکنون هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته و حتی همان پروژههایی که چندین سال است به صورت نیمه کاره رها شده نیز به اتمام نرسیده است.
دهمرده مطرح کرد:
نبود زیرساختهای مناسب مانعی برای ادامه تحصیل دختران در سیستان و بلوچستان و بهانه ازدواج زودهنگام آنها
عضو کمیسیون آموزش مجلس ساخت مدارس شبانهروزی، به کارگیری معلمان بومی و در نظر گرفتن وسایل ایاب و ذهاب را از جمله اقدامات مناسب برای کاهش محرومیت آموزشی دختران معرفی کرد.
حبیب الله دهمرده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به ضرورت ایجاد شرایط مناسب برای ادامه تحصیل دختران در مناطق محروم، روستایی و عشایری، گفت: اگرچه پس از انقلاب اسلامی، به واسطه تغییر فرهنگ جامعه، خانوادهها در مناطقی همچون سیستان و بلوچستان به دختران خود اجازه ادامه تحصیل دادند اما به دلیل ضعف امکاناتی و زیرساختی همچنان بسیاری از دختران در این مناطق از تحصیل باز میمانند.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: هرچند ساخت مدارس شبانهروزی در مقاطعی از تاریخ انقلاب راه ادامه تحصیل را برای بسیاری از دختران باز کرد اما از آنجا که این ساخت و سازها با جدیت دنبال نشد، هنوز بسیاری از دانشآموزان برای ادامه تحصیل با شرایط دشواری رو به رو هستند و البته با توجه به وضعیت آموزشی موجود تا رسیدن به شرایط مطلوب راه بسیار است.
وی طی کردن روزانه حدود 300 کیلومتر برای رسیدن به دبیرستان در جادههای بیابانی را مانعی برای تحصیلی دختران در مناطق محروم و حتی ازدواج زود هنگام آنها معرفی کرد و گفت: علاوه براین مشکلات، به دلیل عدم ارائه رشتههایی که فراگیری کمتری دارند همچون ریاضی، عموم دختران با استعدادهای متفاوت مجبور به تحصیل در رشته علوم انسانی میشوند که این مسئله عین بیعدالتی است.
به گفته عضو کمیسیون آموزش مجلس ساخت مدارس شبانه روزی، به کارگیری معلمین بومی، در نظر گرفتن وسایل ایاب و ذهاب مناسب، جلوگیری از مازاد نیروهای آموزش و پرورش در شمال استان سیستان و بلوچستان و کمبود آن در جنوب استان از جمله اقداماتی است که میتواند محرومیت آموزشی دختران را کاهش دهد ضمن آنکه باید سرانه آموزشی مناطق محروم را هم افزایش داد./
دکتر حبیباله دهمرده طی تذکری کتبی به دکتر آخوندی وزیر محترم راه و شهرسازی
شرح تذکر:
وزیر محترم با سلام و احترام، اخیراً متأسفانه به دلایل نامعلومی سهمیه سوخت کامیونها در سیستان به شدت کاهش یافته و در نتیجه پروژهها با رکود جدی مواجه گردیده است.
خواهشمند است دستور فرمائید در اسرع وقت اقدام لازم و مقتضی بعمل آید.
دکتر حبیباله دهمرده نماینده مردم شریف سیستان
منبع: کانال اطلاعرسانی دکتر حبیباله دهمرده
دکتر حبیباله دهمرده طی تذکری کتبی به وزیر محترم کشور دکتر رحمانی فضلی
شرح تذکر:
جناب آقای دکتر رحمانی فضلی وزیر محترم کشور؛ با سلام و احترام، متأسفانه تعداد زیادی از نامزدهای شوراهای اسلامی شهر و روستا در سیستان نسبت به شیوه برگزاری انتخابات به شدت معترضند و مراجعات فراوان باینجانب داشته و و درخواست رسیدگی دارند.
خواهشمند است دستور فرمائید در اسرع وقت در این زمینه اقدام لازم و مقتضی بعمل آید.
دکتر حبیباله دهمرده نماینده مردم شریف سیستان
منبع: کانال اطلاعرسانی دکتر حبیباله دهمرده
پیام دکتر حبیب اله دهمرده نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی در پی حضور حماسی مردم سیستان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم شریف و تاریخ ساز سیستان، حضور پرشورتان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا برگ زرین دیگری در تاریخ منطقه سیستان و ایران ثبت نمود. با این رأی هوشمندانه تان ضمن تأکید بر اعتقادات ارزشمندتان که نشان داد مثل همیشه در دفاع از ارزش ها دارای رکورد و نصاب هستید، پیام روشنتان را نیز به مسئولین بلند پایه کشور رساندید که کم توجهی به سیستان و سیستانیان چه نتایجی را در پی خواهد داشت. امیدوارم این حرکت شما پیامی روشن بر مسئولین استانی و کشوری باشد که خدمت بی منت را سرلوحه کار خود قرار دهند و لاغیر. در پایان اینجانب خلق این حماسه بزرگ را خدمت رهبر معظم انقلاب و ملت شریف ایران بویژه مردم ولایتمدار و حماسه ساز سیستان تبریک و تهنیت عرض نموده و از درگاه ایزد منان توفیق و سربلندی بیش از پیش شما را مسئلت می نمایم. همچنین برای رئیس جمهور منتخب جناب آقای دکتر روحانی آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.
ومن الله التوفیق
حبیب اله دهمرده
نماینده مردم شریف سیستان در مجلس شورای اسلامی
نماینده مردم سیستان گفت: مفاد سند 2030 پیش از امضا از هیچ یک از فیلترهای شورای فرهنگی و مجلس نگذشته است در تیجه فاقد اعتبار است.
به گزارش پایگاه خبری پهره؛ حبیب الله دهمرده با انتقاد از امضای این سند توسط دولتمردان اظهار کرد: مفاد این سند مورد قبول نیست.
وی ضمن اشاره به این نکته که طی دو هفته آتی این سند در کمیسیون مورد تجدید نظر قرار گیرد گفت: وزارت آموزش و پرورش ظرفیت های ملی را دریابد.
دهمرده به دلایل انتقاد خود به پذیریش این سند اشاره کرد و افزود: سند 2030 در ایران هیچ کدام از مجاری قانونی را طی نکرده؛ درحالی که اسناد بالادستی آموزشی متعددی همچون سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نقشه جامع علمی کشور، سند اسلامی شدن دانشگاهها و... در ایران تعریف شدهاند، لذا کشورفاقد یا نیازمند سند آموزشی نیست.
گفتنی است؛ یونسکو هیچ کشوری را ملزم به پذیرش و اجرای این سند آموزشی جهانی نکرده اما مسئولان آموزشی ایران بدون اطلاع کمیسیون آموزش مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، این سند را پذیرفته و حتی این سند را تحت عنوان "اقدام و عمل" گسترش داده و به عنوان سندی که باید تا 15سال آینده در آموزش و پرورش ساری و جاری شود در دولت به تصویب رساندند.